Drodzy koledzy, od sierpnia posiadam dekoder wifi Premiumbox+, natomiast jakiś miesiąc temu pojawił się problem z gubieniem losowych kanałów z listy ulubionych. Po przywróceniu ustawień fabrycznych, czasochłonnym tworzeniu kolejnej listy ulubionych programów, znowu to samo. To samo działo się z turboBOX+, który wymieniałem kilkukrotnie. Ewidentnie to problem oprogramowania, a nie sprzętu. Gdyby jeszcze dało się wyeksportować taką listę przez port USB... Macie jakiś pomysł?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Notoryczne gubienie kanałów z listy ulubionych
Zwiń
X
-
Danio02 weryfikuję zgłoszenie. Proszę o cierpliwość.Jeżeli potrzebujesz pomocy przedstawiciela_nc+, zachęcamy do kontaktu poprzez formularz kontaktowy w moje nc+ zakładka /Napisz do nas/.
Dołożymy wszelkich starań, abyś otrzymał odpowiedź najszybciej jak to tylko możliwe.
Najczęściej zadawane pytania i odpowiedzi znajdziesz na ncplus.pl/pomoc
-
napisał(a) Danio02 Zobacz postDrodzy koledzy, od sierpnia posiadam dekoder wifi Premiumbox+, natomiast jakiś miesiąc temu pojawił się problem z gubieniem losowych kanałów z listy ulubionych. Po przywróceniu ustawień fabrycznych, czasochłonnym tworzeniu kolejnej listy ulubionych programów, znowu to samo. To samo działo się z turboBOX+, który wymieniałem kilkukrotnie. Ewidentnie to problem oprogramowania, a nie sprzętu. Gdyby jeszcze dało się wyeksportować taką listę przez port USB... Macie jakiś pomysł?
Komentarz
-
napisał(a) Pablo70 Zobacz post
Kanały znikają z listy ulubionej gdy zmieniają się jego parametry techniczne np. zmiana transpondera.
Komentarz
-
Niestety niektórzy nie mają na to czasu, w moim przypadku zawsze wypadają TVNy, część Canal+ i HBO. Kolega cieszyłby się, jakby co jakiś czas system w telefonie albo na komputerze losowo usuwał oprogramowanie? Raczej nie, uważam, że to usterka i programiści powinni coś z tym zrobić. NC+ udaje, że problemu nie ma, proponuje wymianę dekoderów na nowe. Sprawa dotyczy moich rodziców, którzy na wszystkim nie muszą się znać. Chcą, żeby raz ustawione działało jak najdłużej.
Komentarz
-
Ja mam ten sam problem. Najpierw myślałem, że to ktoś z domowników, ale nikt się nie przyznał, a biorąc pod uwagę, że ani żona, ani babcia nie ogarnia dekodera, to nie wierzę, że nawet przypadkiem mogą usunąć ponad 100 kanałów.
Moi rodzice mają w domu inny dekoder i tam nie ma żadnego problemu, ustawiam im listę i od kilku lat wszystkie kanały są takie jak ustawiłem.
Przeprowadziłem się do żony i mieliśmy tu CP i liczyłem, że jak przejdę do NC+ to lista będzie tak jak w domu rodzinnym, czyli raz ustawiona i wszystko załatwione.
Zróbcie coś z tym.
Komentarz
Komentarz