Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Box+

Zwiń
Ten wątek został przyklejony.
X
X
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #31
    Wątpię, aby te dekodery były rozwijane.

    Komentarz


    • #32
      No i co wiadomo coś o tym nowym oprogramowaniu na naszego nbox-a (5800s) ?
      Czy pozostaniemy bez nowego oprogramowania?
      Jak zwykle na szarym końcu.

      Komentarz


      • #33
        Może się komuś wydać dziwne, jednak piszę całkiem poważnie.
        Wczoraj swoim sposobem oglądałem dwa programy na dwóch kanałach.
        Dziwna rzecz, oglądając na kanale 25 Polsat Biznes, gdy przełączam na kanał 2 czyli TVN7 mam czarny obraz ale jest głos.
        Myślałem na początku, że to jakaś chwilowa przypadłość ale dzisiaj jest to samo.
        Napiszę od razu, że wskaźniki siła/jakość są na bardzo wysokim poziomie.
        Może ktoś kto ma n-boxa STM Model ITI 5800S BXZB i chciałby potwierdzić czy to u mnie oznaki starzenia a może ogólna przypadłość?

        Komentarz


        • #34
          Spróbuj zrobić ten reset i zobacz czy nadal tak będzie:
          1. Wyciągnij kartę z czytnika,
          2. Odłącz dekoder na 10 sekund od zasilania,
          3. Podłącz dekoder,
          4. Kartę włóż dopiero w momencie, gdy pojawi się komunikat: "Brak karty. Dekoder jest zablokowany proszę włożyć kartę do czytnika".

          Komentarz


          • #35
            Spróbuję, dam znać.

            No niestety, to samo.
            Dziwna przypadłość, oczywiście jeżeli przełączę z innego kanału na kanał 2, to wszystko jest ok, jak przełączam z kanału 2 na kanał 25, też jest ok.
            Pokazuję się info brak obrazu i dźwięku, jednak głos jest, a obrazu ni hu, hu.
            To nie jest kłopot, zastanowiło mnie tylko przez chwilę " co się dzieje"
            Ostatni raz edytowany przez Leon; 2013-09-03, 19:30.

            Komentarz


            • #36
              @Leon

              próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne z poziomu Menu dekodera?

              Komentarz


              • #37
                Właśnie to robię.
                Zobaczymy czy się coś zmieni.

                Jurek, zapewniam jeszcze raz, że piszę poważnie.
                "Z braku laku" tak się trochę tym zająłem. Pobawiłem się trochę i dzieje się tak tylko wtedy jak przełączam z 25 na 2 kanał. Z innych kanałów, 54, 26, 82, 72 i jeszcze kilku innych jak przełączę na kanał 2 tych objawów nie ma.
                Oczywiście jak przełączę z 25 na 2 to nie ma obrazu, jest głos, jak przełączę na kanał 1 albo 3 i wrócę na 2 to wszystko jest ok.
                Fajna zabawa, może ktoś sprawdzi u siebie na n-boxie STM Model ITI 5800S BXZB, czy jest to tylko u mnie taka przypadłość?
                Ostatni raz edytowany przez Leon; 2013-09-04, 12:41.

                Komentarz


                • #38
                  oczywiście biorę na serio opisany przez ciebie problem.
                  Jeżeli masz podłączony dekoder do Internetu, prześlij proszę nam Diagnostykę.
                  Przyznaję, że problem niecodzienny.

                  Komentarz


                  • #39
                    Niestety, odłączyłem od internetu, za bardzo mnie denerwował "OK"
                    A jak jesteśmy przy tym temacie, to wysyłając diagnostykę, ktoś tam u Was, będzie wiedział czego szukać, od kogo to diagnostyka itd..

                    Komentarz


                    • #40
                      My mamy możliwość odczytania takiej diagnostyki.
                      Dzięki temu nie musisz przesyłać z osobna wszystkich potrzebnych do diagnostyki zgłaszanego problemu bo mamy wszystko w jednym miejscu co nam ułatwia sprawę.

                      Komentarz


                      • #41
                        witam , potwierdzam to samo na moim dekoderze

                        Komentarz


                        • #42
                          Witam, cieszę się, że się ktoś odezwał.
                          Panie, Panowie zróbcie u siebie test, to nic nie kosztuje, włączyć na kanał 25 a później przełączyć na kanał 2.
                          Zastanawia mnie fakt czy ten feler w n-boxie kwalifikuje go do wymiany?

                          Komentarz


                          • #43
                            Jurek_nc+, dzisiaj tj. 05-09-2013 o godz. 10:53 wysłałem diagnostykę n-boxa.
                            Jeżeli można to poprosiłbym o odpowiedź, co zostało ustalone.

                            Komentarz


                            • #44
                              @Leon
                              sprawdziłem Diagnostykę, również testowaliśmy na naszych dekoderach i problemu nie zauważyliśmy.

                              Spróbuj zmienić ustawienia konwertera, bo może mieć to również na to wpływ.
                              Jeżeli nie, to raczej będzie tutaj w grę wchodzić wymiana dekodera.

                              Próbowałeś powtórzyć tą czynność na innym zestawie antenowym?

                              Komentarz


                              • #45
                                Ustawień konwertera nie będę zmieniał, bo uważam, że wskaźniki mam bardzo dobre, siła/jakość jest na granicy 90/90.
                                Nie próbowałem na innym zestawie bo w sąsiedztwie nie mam takiej możliwości a dalej nie będę robił wyprawy.
                                Dopóki tylko taki problem jest nie będę wymieniał dekodera, umowa kończy mi się za parę miesięcy, wtedy się zastanowię i podejmę decyzję.
                                Niemniej jednak dzięki za zainteresowanie problemem i za porady.
                                Aby zakończyć ten opis to zauważyłem taki dziwny objaw, że 1 raz po włączeniu dekodera przełączając z kanału 25 na 2 obraz wskakuje normalnie, gdy to zrobię czyli powtórzę to już nie ma obrazu, gdy dekoder gra już chwilę to ten dziwny objaw pojawia się za każdym razem.

                                Komentarz

                                Pracuję...
                                X
                                nc+