Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Bład Multiroom Standard HD

Zwiń
X
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Bład Multiroom Standard HD

    Witam

    Od pewnego czasu wyskakuje mi błąd Multiroom Standard HD, taki jak na poniższym screenie, pomaga jedynie restart dekodera do ustawień fabrycznych.



    Nie posiadam usługi Multiroom dlatego nie wiem o co chodzi, proszę o pomoc konsultanta Nki.

  • #2
    @jacopp,

    zapraszam do kontaktu na skrzynkę doradca, zgodnie z info z mojej sygnatury (nie zapomnij o nicku z forum). Podaj mi również numer seryjny odbiornika, numer karty i numer Conax. W tym celu wejdź do menu przyciskiem SETUP, a następnie wybierz zakładkę Diagnostyka i naciśnij OK. Wyświetli się plansza Informacje o systemie (z niej odczytasz ww. dane).

    Komentarz


    • #3
      napisał(a) Paweł_nc+ Zobacz post
      @jacopp,

      zapraszam do kontaktu na skrzynkę doradca, zgodnie z info z mojej sygnatury (nie zapomnij o nicku z forum). Podaj mi również numer seryjny odbiornika, numer karty i numer Conax. W tym celu wejdź do menu przyciskiem SETUP, a następnie wybierz zakładkę Diagnostyka i naciśnij OK. Wyświetli się plansza Informacje o systemie (z niej odczytasz ww. dane).
      Witam ponownie

      Wykonałem instrukcje przesłane na maila, w dalszym ciągu dekoder wyświetla Błąd Multiroom Standard HD

      Komentarz


      • #4
        Witam.

        Doraźnie i czasowo możesz wyłączyć komunikat wybierając w menu USTAWIENIA opcję Ustawienia domyślne.
        Problem zostanie rozwiązany po wyłączeniu wysyłania "Grupy 102" na ten dekoder.

        Pozdrawiam.

        nOlsbit

        Komentarz


        • #5
          napisał(a) nOlsbit Zobacz post
          Witam.

          Doraźnie i czasowo możesz wyłączyć komunikat wybierając w menu USTAWIENIA opcję Ustawienia domyślne.
          Problem zostanie rozwiązany po wyłączeniu wysyłania "Grupy 102" na ten dekoder.

          Pozdrawiam.

          nOlsbit
          wiem... ale wiesz jak dostajesz to średnio 4 razy dziennie to idzie się już wkur...

          Komentarz


          • #6
            witam, mam ten sam problem tylko ze mam multiroom i podpiete dwa dekodery do głownego czarnego, ktos wie jak zaradzic ?

            Komentarz


            • #7
              Witam.

              Proponuję zacząć od podręcznika, który zawiera szczegółowy opis sposobów łączenia i konfiguracja dekoderów dla wybranego sposobu połączenia.

              Pozdrawiam.

              nOlsbit

              Komentarz


              • #8
                wszystko zrobione tak jak w instrukcji,siec skonfigorowana recznie i wszytsko powinno dzialac, problem chyba w tym ze w informacji o systemie nie ma w zakladce grupy 102 tylko jest 0

                Komentarz


                • #9
                  Od kilku dnia ( od 24.04.2013 czekam na przesłanie mi uprawnień na białego nboxa. Siła i jakość sygnału to odpowiednia 93 % i od 45%do 55 %. Konwenter OUAD. Turbodekoder podłączony dwoma kablami antenowymi Siła i jakość Odpowiednio 80% i od 80 do 90%. Sprawdzałem białego na kablach dochodzących do turbodekodera ( siła i jakość 93% i od 40 do 50 %). Ten pomiar świadczy raczej o wadzie białego nboxa. W turbodekoderze pojawiła się zakładka multiroomu. Na białym po uruchomieniu pobrał listę kanałów z satelity i wyświetla komunikat aby pozostawić go podłączonego do anteny i prądu w celu dokonania aktywacji. Na wyświetlaczu napis sd 1 ponieważ jest on podłączony do starego soniaka. I tak od kilku dnia nic się nie dzieje. Ponadto zauważyłem, że biały nbox nie daje się zresetować. Nie reaguje nawet na twardy reset. nie można także na nim wyświetlić menu dekodera.
                  Dzwoniłem na infolinię o przesłanie uprawnień na białego i tak czekam już od kilku dnia.Czyżby kwalifikował się do wymiany?.

                  Komentarz


                  • #10
                    napisał(a) dartman Zobacz post
                    Od kilku dnia ( od 24.04.2013 czekam na przesłanie mi uprawnień na białego nboxa. Siła i jakość sygnału to odpowiednia 93 % i od 45%do 55 %. Konwenter OUAD. Turbodekoder podłączony dwoma kablami antenowymi Siła i jakość Odpowiednio 80% i od 80 do 90%. Sprawdzałem białego na kablach dochodzących do turbodekodera ( siła i jakość 93% i od 40 do 50 %). Ten pomiar świadczy raczej o wadzie białego nboxa. W turbodekoderze pojawiła się zakładka multiroomu. Na białym po uruchomieniu pobrał listę kanałów z satelity i wyświetla komunikat aby pozostawić go podłączonego do anteny i prądu w celu dokonania aktywacji. Na wyświetlaczu napis sd 1 ponieważ jest on podłączony do starego soniaka. I tak od kilku dnia nic się nie dzieje. Ponadto zauważyłem, że biały nbox nie daje się zresetować. Nie reaguje nawet na twardy reset. nie można także na nim wyświetlić menu dekodera.
                    Dzwoniłem na infolinię o przesłanie uprawnień na białego i tak czekam już od kilku dnia.Czyżby kwalifikował się do wymiany?.
                    Mam dokladnie to samo co trzeba zrobic aby zaczal dzialac multiroom?

                    Komentarz


                    • #11
                      @dartman, DemoneQ

                      zapraszam do kontaktu na skrzynkę doradca, zgodnie z info z mojej sygnatury.

                      Komentarz


                      • #12
                        Witam.
                        napisał(a) dartman Zobacz post
                        Siła i jakość sygnału to odpowiednia 93 % i od 45%do 55 %. Konwenter OUAD. Turbodekoder podłączony dwoma kablami antenowymi Siła i jakość Odpowiednio 80% i od 80 do 90%. Sprawdzałem białego na kablach dochodzących do turbodekodera ( siła i jakość 93% i od 40 do 50 %). Ten pomiar świadczy raczej o wadzie białego nboxa.
                        Różnice wskazań Miernika Sygnału między dekoderami turboBOX+, z BOX+ HD (5800S) wynikają z przyjęcia w oprogramowaniu innych kryteriów dotyczących skali wartości dla parametru "Jakość" (turboBOX+ wskazuje "Jakość" 100% przy sygnale antenowym o niższej jakości niż BOX+ HD). W kolejnych wersjach oprogramowania turboBOX+ (które będą udostępnione) różnice wskazań będą znacznie mniejsze, podobnie jak obecnie miedzy mediaBOX+ a BOX+ HD (5800S) dla sygnałów z transponderów nadających kanału HD (standard 8PSK/DVB-S2).
                        • Wyniki porównujemy dla sygnałów z tych samych transponderów.
                        • Istotne są wskazania "Jakości" sygnału transponderów nadający kabały HD (8PSK/DVB-S2) np. wymienione w poście ->link.
                        • Miernik Sygnału Dekoder BOX+ HD (5800S) poza parametrem "Jakość" wskazuje BER. Jest to najbardziej odpowiedni parametr charakteryzujący jakość sygnału cyfrowego.Pozwala na bardzo precyzyjną regulację zestawu antenowego.


                        Pozdrawiam.

                        nOlsbit

                        Komentarz


                        • #13
                          Mam dokładnie te same problemy. Posłałem już maila

                          Komentarz


                          • #14
                            Bład Multiroom HD

                            Witam. Tydzień temu otrzymałem dekoder BOX + .
                            I od czasu podłączenia dekodera wyskakuję błąd Multiroom HD Standard błąd połączenia . nie korzystam z Multiroom i nie chcę , aby co chwila wyskakiwał mi błąd i co chwile resetować dekoder .. Da się coś z tym zrobić ?? Czy oddać ten badziew ?!

                            Komentarz


                            • #15
                              Witam.

                              Skonstatuj sie z BOK. Można to zrobić również w sposób opisany np. w stopce postu: http://forum.ncplus.pl/forum/showpos...72&postcount=1.

                              Pozdrawiam.

                              nOlsbit

                              Komentarz

                              Pracuję...
                              X
                              nc+