Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

nagły brak sygnału

Zwiń
X
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • blackbetty
    założył(a) wątek nagły brak sygnału

    nagły brak sygnału

    Witam

    Dzisiaj spotkał mnie dziwny problem. Rano TV śmigało bezproblemowo, a po ponownym właczeniu 2 godziny później na środku tv komunikat BRAK SYGNAŁU.

    Po wejściu w anteny siła 0% jakość 0%. Posprawdzałam wszystkie wyjścia i wejścia - były ok. antena nienaruszona, konwerter też.

    Po rozmowie z serwisem N wykonałam resety recordera, przełaczanie kabli wyciaganie karty, ale nic to nie pomogło.

    Czy ktoś się już spotkał z taka awarią nagłą, czy jest jeszcze coś co mogę spróbwać zrobić.


    Po 2 godzinach jak recorder był wyłaczony od zasilania - TV nie wykrył go - na częstotliwości 1080i wychodził na TV napis połączenie nieudane. Przekładałam na 3 różne wejścia HDMI ale wszędzie tak samo.
    Ostatni raz edytowany przez blackbetty; 2010-07-18, 17:34. Powód: nowe dane usterki

  • blackbetty
    replied
    problem naprawiony

    przez te upały zjarał się konwerter a nowy to on nie byl z 5 lat lekko miał

    wymieniony śmiga aż miło

    Leave a comment:


  • blackbetty
    replied
    napisał(a) EdiEd Zobacz post
    To teraz dekodery oddaje się do serwisu? Myślałem, że nadal wymienia w APS.
    no piszac serwis miałam na mysli APS i tam okazał się że jest sprawny, sprawdzania dzisiaj ciąg dalszy

    Leave a comment:


  • Artek Ł.
    replied
    pewnie to wina burz jakie wczoraj były . że sygnał zanikł , bo mi raz też zanikł na 2 sekundy , ale teraz jest dobrze .

    Leave a comment:


  • EdiEd
    replied
    napisał(a) blackbetty Zobacz post
    Obecnie dekoder jest w serwisie...
    To teraz dekodery oddaje się do serwisu? Myślałem, że nadal wymienia w APS.

    Leave a comment:


  • mr Damian
    replied
    moze macie dobrze podłączone ale kabel i konwerter od kiepskiego dostawcy

    Leave a comment:


  • Equo
    replied
    miałem wczoraj tak samo, nagle wszystko się powyłączało, posprawdzałem kable i nic, dzisiaj podłączyłem do konwertera z Polsatu i śmiga,
    czy to wina konwertera?
    siłę też miałem na 0%, i czerwone diodki koło numeru anteny

    mam dekoder z nagrywarką

    Leave a comment:


  • blackbetty
    replied
    Kable sprawdzałam, są nie naruszone. antena też się nie przestawiła.

    Obecnie dekoder jest w serwisie, za 1szym razem nie podłaczył się, za 2 załapał, ale czasem przy przełaczaniu kanałów się zawieszał tak że pomagało jedynie odłaczenie zasilania aby zaczął ponownie działać.

    Leave a comment:


  • Guest's Avatar
    Guest replied
    napisał(a) blackbetty Zobacz post
    Witam

    Dzisiaj spotkał mnie dziwny problem. Rano TV śmigało bezproblemowo, a po ponownym właczeniu 2 godziny później na środku tv komunikat BRAK SYGNAŁU.

    Po wejściu w anteny siła 0% jakość 0%. Posprawdzałam wszystkie wyjścia i wejścia - były ok. antena nienaruszona, konwerter też.

    Po rozmowie z serwisem N wykonałam resety recordera, przełaczanie kabli wyciaganie karty, ale nic to nie pomogło.

    Czy ktoś się już spotkał z taka awarią nagłą, czy jest jeszcze coś co mogę spróbwać zrobić.


    Po 2 godzinach jak recorder był wyłaczony od zasilania - TV nie wykrył go - na częstotliwości 1080i wychodził na TV napis połączenie nieudane. Przekładałam na 3 różne wejścia HDMI ale wszędzie tak samo.

    Siła nie może wynosić 0%. Sprawdź dokładnie kable antenowe. Sygnał z konwertera nie dociera do dekodera. Sprawdź również czy nigdzie kabel nie jest poluzowany.

    W momencie, gdy będziesz miał siłę na poziomie kilkudziesięciu procent, można będzie się skupić na jakości sygnału. Nie powinna być ona mniejsza niż 60%...

    Leave a comment:

Pracuję...
X
nc+